Amaç
Dijital Comunication Journal “(Dicoj)”, 2018 yılında yayınlanmaya başlanmış, Dijital Comunication Journal “(Dicoj)” Dergimiz, Sosyal Bilimler ve İletişim Bilimleri alanında ulusal ve uluslararası yüksek kalitede araştırmalar yayınlamayı amaçlamaktadır. Dergimiz akademik standartlara uygun kaleme alınmış, hakem değerlendirme süreçlerinden başarıyla geçmiş özgün, nitelikli çalışmalara yer vererek bilgi birikimine katkı sunmayı ve yayın yaptığı ilgili alanda araştırma yapanların ilk başvuru yapacağı Ulusal ve uluslararası kaynaklar arasında yer almanın yanı sıra; iletişim alanına bilimsel katkıda bulunmayı ve böylece bilimsel alanın gelişimini sağlamayı amaç edinmektedir.
Kapsam
Dijital Comunication Journal “(Dicoj)” Dergisi, NİSAN -AĞUSTOS- ARALIK aylarında olmak üzere yılda üç kez yayınlanan 2024 yılından sonra ise HAZİRAN - ARALIK aylarında olmak üzere yılda iki kez yayınlanan, uluslararası hakemli, açık erişimli bir elektronik dergidir. Türkçe, İngilizce, Rusça, Almanca, Azerbaycan Türkçesi, Kazakistan Türkçesi dilinde çalışmaları kabul eder. Sosyal Bilimler ve İletişim disiplinin kesiştiği (Halkla İlişkiler, İletişim, Reklamcılık, Yeni Medya, Güzel Sanatlar, Pazarlama, Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Dijitalleşme vb.) özgün derleme, araştırma makalesi ve diğer çalışma türlerine yer verir. Makalelere çift kör hakem süreci uygulanmakta olup, yayınların kabul edilebilmesi için çalışmaların hakem değerlendirme sürecini başarıyla tamamlaması beklenir.
HAKKINDA------DERGİ KÜNYESİ
Derginin orijinal adı: Dijital Comunication Journal
Kuruluş Yılı: 2018
ISSN: 2757-5780
Sınıfı: Uluslararası İndeksli ve Uluslararası Hakemli
Yayım Dili: Türkçe, İngilizce, Rusça, Almanca, Azerbaycan ve Kazakistan Türkçesidir.
Yayım Dönemleri: HAZİRAN , ARALIK
Değerlendirme Süreci: Çift kör hakem
Dergimiz makale başvuru ücreti 500 TL'dir (ücret ÜAK’ın doçentlik kriterleri gereği ücret peşin olarak alınmaktadır). Makalenizi sistemimiz üzerinden yükledikten sonra editörümüz sizinle iletişime geçerek ödeme hakkında bilgi verecektir. Dergi başvuru ücreti dışında, makalenizin yayınlanması için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir
ÜAK’ın 7 Mart 2019 tarihli Genel Kurulunda alınan karar metni aşağıdaki gibidir
Aşağıdaki dergiler doçentlik başvuru şartlarında (beyannamede) kullanılabilir:
• Makale başvurusu sırasında -kabul/red şartına bağlı olmaksızın- ücret alan dergiler
• Abonelik usulü ile çalıştığı halde ilgili makaleyi açık erişimli yapmak için ücret talep eden dergiler
• Makale basımı sürecinde yazarlardan herhangi bir ücret talep etmeyen dergiler
İlgili link aşağıdadır (44. Madde)
http://www.uak.gov.tr/duyuru/2020E_S%C4%B1kcaSorulanSorularveCevaplar%C4%B1_14102020.pdf