Digital Communication Journal (www.dicoj.com)

Quick Access


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


PLASTİK KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELEDE REKLAMIN KULLANILMASI PLASTİK MİRAS REKLAMININ GÖSTERGE BİLİMSEL ANALİZİ
(PLASTİK KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELEDE REKLAMIN KULLANILMASI PLASTİK MİRAS REKLAMININ GÖSTERGE BİLİMSEL ANALİZİ )

Author : Esin SERİN AKSOY  COŞKUN AKSOY  
Type :
Printing Year : 2022
Number : 6
Page : 81-91
Cite : Esin SERİN AKSOY COŞKUN AKSOY, (2022). PLASTİK KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELEDE REKLAMIN KULLANILMASI PLASTİK MİRAS REKLAMININ GÖSTERGE BİLİMSEL ANALİZİ. Digital communication Journal, 6, p. 81-91. Doi: 10.51295/dicoj.39.
    


Summary

The plastic material, which was found by an English chemist at the end of the 19th century, was processed in a very short time, its usage area was improved and it spread all over the world. With the various advantages it provides in terms of usage and cost, it has completely surrounded us, from food containers to accessory items. Plastic, which spread rapidly at the end of the 19th century, started to pose a big problem at the beginning of the 20th century. Disposable plastics, product packaging, etc., with a high usage advantage. It has emerged that the solubility of products such as these in nature is higher than the advantage of use, and the whole world has been dragged towards a global environmental pollution. Although the global disaster we are in is becoming irreversible day by day, unfortunately many producers and consumers are either not aware of this situation or do not show the necessary importance to this situation. In fact, the damage caused by plastic waste to the environment is increasing day by day. While the world is running towards plastic pollution, Greenpeace is trying to explain to the whole world the amount of pollution in the natural environment, the causes of pollution and the damage caused by pollution, with its campaigns as an environmental organization.



Keywords
Plastic, Microplastic, Plastic Pollution, Greenpeace Advertising, Semiotics

Abstract

19. yüzyılın sonunda İngiliz bir kimyager tarafından bulunan plastik madde çok kısa bir süre içerisinde işlenmiş, kullanım alanı geliştirilmiş ve tüm dünyaya yayılmıştır. Kullanım alanında ve maliyetinde sağladığı çeşitli avantajlarla birlikte yemek kaplarından, aksesuar eşyalarına kadar çevremizi tamamen sarmıştır. 19. Yüzyılın sonunda büyük bir hızla yayılan plastik 20. Yüzyılın başlarında artık büyük bir sorun teşkil etmeye başlamıştır. Kullanım avantajı yüksek olan tek kullanımlık plastikler, ürün ambalajları vb. gibi ürünlerin doğada çözünürlüğünün kullanım avantajından daha yüksek olduğu ortaya çıkmış ve tüm dünya küresel bir çevre kirliliğine doğru sürüklenmiştir. İçinde bulunduğumuz küresel felaket her geçen gün geri dönülemez bir hal alsa da maalesef birçok üretici ve tüketici bu ya durumdan haberdar değil ya da bu duruma gerektiği önemi göstermemektedirler. Hatta plastik atıkların çevreye verdiği zarar her geçen gün katlanarak artmaktadır. Dünya plastik kirliliğine doğru koşar adım giderken Greenpeace bir çevre kuruluşu olarak yaptığı kampanyalarla doğal çevredeki kirlilik miktarını, kirliliğin sebeplerini, kirliliğin verdiği zararları tüm dünyaya anlatmaya çalışmaktadır.



Keywords
Plastik, Mikro plastik, Plastik Kirliliği, Greenpeace Reklam, Gösterge bilim

Advanced Search


Announcements

    ARALIK SAYISI

    ARALIK 2023 SAYISI YAYINLANMIŞTIR.

    NİSAN 2024 İÇİN MAKALE KABUL EDİLMEKTEDİR.



Address :Yayıncı: Assoc. Prof. Dr. Hasan ÇİFTÇİ
Telephone :0543 467 10 88 - 0507 021 71 17 Fax :
Email :dicojournal@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri